Er is in de zomer van 2022 een nieuwe hotspot toegevoegd aan het ‘ horecawereldje’. MJ grand café is een restaurant en wijnbar van 900m2 in Bataviahaven (vlakbij Batavia Stad Fashion Outlet - Lelystad). Een laagdrempelige maar hoogwaardige zaak, lunch- en dinergerechtjes met een ‘touch of’ fine dining. Hoge kwaliteit en goede service zonder poespas. Op de kaart pronken mooie wijnen en champagnes die bijna allemaal per glas geserveerd kunnen worden dankzij het Coravin wijnsysteem. Maar ook de bitterbal, oesters, charcuterie en bites bij de borrel ontbreken zeker niet. Gasten kunnen genieten van het geweldige uitzicht over de Bataviahaven en het Markermeer.
De letters MJ staan voor de twee eigenaren…
Er is in de zomer van 2022 een nieuwe hotspot toegevoegd aan het ‘ horecawereldje’. MJ grand café is een restaurant en wijnbar van 900m2 in Bataviahaven (vlakbij Batavia Stad Fashion Outlet - Lelystad). Een laagdrempelige maar hoogwaardige zaak, lunch- en dinergerechtjes met een ‘touch of’ fine dining. Hoge kwaliteit en goede service zonder poespas. Op de kaart pronken mooie wijnen en champagnes die bijna allemaal per glas geserveerd kunnen worden dankzij het Coravin wijnsysteem. Maar ook de bitterbal, oesters, charcuterie en bites bij de borrel ontbreken zeker niet. Gasten kunnen genieten van het geweldige uitzicht over de Bataviahaven en het Markermeer.
De letters MJ staan voor de twee eigenaren, Marinda en Jeroen. Het ‘grand café’ achter MJ is een hele bewuste keuze geweest. Zij willen graag openheid en toegankelijkheid uitstralen. Wat is er nou laagdrempeliger dan een gezellig MJ grand café? Zodra de gasten MJ bezoeken zal al snel blijken dat men geen regulier café bezoekt, maar een mooie lichte zaak waar passie voor de gast en het product op nummer één staan. Als klein jochie liep Jeroen al rond in de kroeg van zijn ouders. Opgegroeid tussen de vele gasten, pelpinda’s en bierlucht. Een echt horecakind dus. Hij kan wel spreken van ervaring,
het horecaleven is er met de paplepel ingegoten. Hij heeft bij mooie bedrijven gewerkt en nu was het moment daar om samen met Marinda een eigen zaak te starten waar zij zich allebei thuis voelen. Marinda’s hart ligt in de jeugdzorg waar zij een manager functie vervuld. Zij zal zich blijven inzetten voor de jeugdzorg, daarnaast zal zij binnen MJ personeelszaken en de administratie gedeeltelijk op zich nemen.
Jeroen en Marinda hebben een geweldig team om zich heen verzameld. Joas Bierlee (Executive Chef) en Robin Boel (Head Chef) zijn verantwoordelijk voor de keuken. Joas heeft zijn opleiding afgerond aan de Cas Spijkers Academie in Twente en heeft bij verschillende toprestaurants gewerkt. Hij heeft de overstap gemaakt van de Librije (Jonnie Boer) naar MJ. Joas geeft samen met Robin leiding aan het keukenteam. Robin heeft voorheen gewerkt bij Spectrum (Sydney Schutte) en The White Room (Jacob Jan Boerma). General manager van MJ is Joëlle van Straten. Ze heeft passie voor de horeca en heeft de Middelbare Hotelschool en het International Hospitality Management in Leeuwarden succesvol afgerond. Joëlle heeft diverse functies bekleed bij Apollo hotels, Vondel Hotels, Pulitzer Amsterdam en Kimpton de Witt. Ze is er helemaal klaar voor om het team met enthousiasme aan te sturen, te trainen en te begeleiden. Verder bestaat het management team uit Ferro Haemelijnck (Head Bartender). Ferro is verantwoordelijk voor alle geweldige cocktails die op het barmenu pronken. Hij heeft in mooie zaken gewerkt waaronder Ron Gastrobar, SkyLounge en The Harbour Club. Het team wordt compleet gemaakt door Amber van Sermondt (gastvrouw en sommelier), Noëlle de Gier (gastvrouw) en Imran Mohamed (gastheer en verantwoordelijk om het bedienend personeel de fijne kneepjes van het vak te leren).