Gelegen midden in Flevoland groeit er sinds 2016 een waar paradijs: een echte geheel biologische wijngaard. En één die heerlijke witte wijnen produceert. Natuurlijk kun je de wijngaard bezoeken en tussen de bomen en struiken lekker struinen en genieten van de mooie wijngaard. Of proeven van de wijnen die hier ieder jaar opnieuw worden gemaakt van de druiven als de Johanniter of de Souvignier Gris.
In oktober gaan wij deze druiven oogsten. Natuurlijk mag je meehelpen en zelf ervaren wat het is om als wijnboer je vruchten te kunnen plukken. Je kunt je opgeven met het contact formulier op onze website.
Graag vertellen we je ook ons verhaal: waarom wij verder gaan en alle aandacht geven aan het bodemleven. En wil je ook de rest van het jaar komen helpen? Je bent welkom om als vrijwilliger mee te werken in deze Flevolandse wijngaard.…
Gelegen midden in Flevoland groeit er sinds 2016 een waar paradijs: een echte geheel biologische wijngaard. En één die heerlijke witte wijnen produceert. Natuurlijk kun je de wijngaard bezoeken en tussen de bomen en struiken lekker struinen en genieten van de mooie wijngaard. Of proeven van de wijnen die hier ieder jaar opnieuw worden gemaakt van de druiven als de Johanniter of de Souvignier Gris.
In oktober gaan wij deze druiven oogsten. Natuurlijk mag je meehelpen en zelf ervaren wat het is om als wijnboer je vruchten te kunnen plukken. Je kunt je opgeven met het contact formulier op onze website.
Graag vertellen we je ook ons verhaal: waarom wij verder gaan en alle aandacht geven aan het bodemleven. En wil je ook de rest van het jaar komen helpen? Je bent welkom om als vrijwilliger mee te werken in deze Flevolandse wijngaard.
Onze duurzame aanpak van wijnbouw is arbeidsintensief. Het werk in de Wilde Wijngaard gebeurt door een team van enthousiaste vrijwilligers aangevuld met stagiaires, studenten en WWOOF-ers (meest buitenlandse vrijwilligers in kort verband). Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt vinden hier een zinvolle en begeleide werkplek. De werkzaamheden zijn heel divers: veelal in de wijngaard, maar ook bij de administratie, het opzetten en onderhouden van de website, het ontvangen van bezoekers, het maken en verkopen van de wijn, enzovoort.