Burgerboerderij Oosterwold Open Erf

Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Kom tijdens "De week van ons eten" een kijkje nemen op en rond het erf bij Burgerboerderij Oosterwold! Op de boerderij vind je verschillende ondernemingen en initiatieven. Zo lopen er koeien rond van Bioboerderij Oosterwold en staan er groenten van voedselcollectief VoedSaam en vanaf 2025 komt daar tuinderij Groene Pluk bij. Circulaire ondernemers zoals de Stadsjutters maken in een voormalige koeienstal mooie dingen van gebruikte materialen, de Almeerse Wolunie verwerkt schapenwol tot prachtige producten en er is een boerderijwinkel met allerlei eigen en Flevolandse producten.

De rondleiding start deze zaterdag om 11.00 uur, maar je kunt de boerderij ook in je eigen tempo ontdekken met de doe-het-zelf-rondleiding langs verschillende informatieborden. Bij diverse ondernemers valt er van alles te beleven en in de winkel kun je genieten van proeverijen.

Achtergrondinfor…

Kom tijdens "De week van ons eten" een kijkje nemen op en rond het erf bij Burgerboerderij Oosterwold! Op de boerderij vind je verschillende ondernemingen en initiatieven. Zo lopen er koeien rond van Bioboerderij Oosterwold en staan er groenten van voedselcollectief VoedSaam en vanaf 2025 komt daar tuinderij Groene Pluk bij. Circulaire ondernemers zoals de Stadsjutters maken in een voormalige koeienstal mooie dingen van gebruikte materialen, de Almeerse Wolunie verwerkt schapenwol tot prachtige producten en er is een boerderijwinkel met allerlei eigen en Flevolandse producten.

De rondleiding start deze zaterdag om 11.00 uur, maar je kunt de boerderij ook in je eigen tempo ontdekken met de doe-het-zelf-rondleiding langs verschillende informatieborden. Bij diverse ondernemers valt er van alles te beleven en in de winkel kun je genieten van proeverijen.

Achtergrondinformatie: De Week van Ons Eten, een initiatief van Dutch Food Week, is van 5 t/m 12 oktober 2024. Tijdens deze week wordt de waarde van ons eten onder de aandacht gebracht en staat de verbinding tussen boer en burger centraal. Met een scala aan activiteiten, zoals open dagen, proeverijen, congressen en markten, laten men Nederland zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van ons voedsel.

Locatie

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!